PRODUCTE


Aquí trobareu alguns exemples de mobiliari, accessoris, decoració i rareses que venem a la botiga. També els podeu llogar per cinema, publicitat, teatre, aparadors i esdeveniments diversos.

Una selecció de les lámpares de macramé que disposem en stock actualment.
També podeu fer la vostra comanda personalitzada. 
Podeu contactar amb nosaltres a la botiga o enviant-nos un email a meublebarcelona@gmail.comAquests són uns dels nostres tapissos. De producció pròpia i fets a mà. A homify en trobareu més. Podeu triar entre els que ja tenim fets a la botiga o encarregar-los al vostre gust.
Objecte de desig: DAMAJUANA

damajuana gran 35€/ petita 25€
  

La ‘Damajuana’ d’ahir i d’avui
Tradicionalment anaven revestides de vímet, espart i altres materials vegetals davant possibles cops. Tenien nances per a ser transportades i solien albergar vi, oli, cervesa i aigua.

Avui dia, hi són per tot arreu, i solen reutilitzar-se com a element decoratiu en interiors i exteriors siguin de l’estil que siguin: provençal, bohemi, clàssic, relaxat... Confereixen un carácter acollidor i evocador a l’espai que ocupen i funcionen fantàsticament si el que busques és crear contrast en un ambient.

Com puc donar valor estètic amb una ‘damajuana’?
Pots fer-les servir com a canelobre amb espelmes tipus ciri, o decorar-les amb paniculata (flor seques), una branqueta del bosc, o fins i tot introduïnt en el seu interior una serpentina de Leds. Creativitat al poder.

On queda bé que posi la ‘damajuana’?
Fixa’t i t’adonaràs que hi ha damajuanas en els llocs més insospitats: queden bé en un porxo, damunt una còmode, al terra del rebedor d’una casa, al bany… Recomanem jugar amb la llum natural, els diversos tamanys i els diferents tons: terrosos, blausosos, verdosos… Poques peces hi ha tan versàtils com aquesta.

Com netejo una ‘damajuana’?
Si t’acabes de fer amb una damajuana antiga o no et decideixes perquè no saps com netejar-la, no et preocupis perquè és molt senzill. Necessitaràs: vinagre, aigua i peles d’ou. El primer és omplir-la gairabé fins a dalt de vinagre i deixar-la reposar una o dues nits. A continuació, la buidem un 75% i, reservem dins la garrafa un 15%, que ens servirà per barrejar amb les peles d’ou que faran com de fregall mentre remenem amb garbo procurant que les peles topin amb les zones que ens interessi netejar a fons. Finalment, buidem de vinagre i expulsem les peles i omplim la damajuana d’aigua i sabó neutre fins que marxi l’olor de vinagre. Després tan sols caldrà deixar-la assecar a l’aire.


D’on provée el nom de ‘damajuana’?
No coneixem del cert l’orígen del nom que designa a la garrafa de vidre que antigament servia per transportar, emmagetzemar i fermentar líquids perquè hi ha moltíssimes versions al respecte.  Segons  una història que circula des de fa segles, Damajuana ve de “damme-jeanne” en referència a una vegada que la reina Joana de Nàpols va refugiar-se en un taller  i animada pel mestre vidrier va bufar tant que la forma habitual es va transformar en una ampolla ampla de coll curt, forma esférica i capacitat de més de vint litres. Altres diuen que el nom prové de Damghan, una ciutat persa d’on era típic un recipient d’argila. Però hi ha més versions encara… els mexicans expliquen una història molt diferent que té a veure amb una dona –Juana de los Milagros González- a qui el seu marit vidrier li va dedicar el disseny d’una garrafa basant-se en les seves formes i que sempre anava amunt i avall amb l’ampolla que deixava emplenant mentre feia encàrrecs i quan la gent preguntava els demés responien: és de la dama Juana. Amb el temps la gent l’hi va anar trobant utilitat i per demanar que els en féssin una, deien: doni’m una damajuana. Els cubans relaten quelcom similar amb una cubana i els francesos, per tal de ser els més romàntics, s’atribueixen vàries històries relacionades sempre amb jovenetes precioses anomenades Jeanne com a protagonistes.
Què, quina historia us convenç més? Coneixeu alguna altra versió?

Reinterpretacions de la ‘damajuana’ modernes

Sempre hi ha qui li dóna una volta més a les coses i a nosaltres, obviament ens encanta. Descobreix la creació del Tom Allen DAMA LAMP: http://lucirmas.com/producto/dama-lamp/ al reconvertir la damajuana en lámpara o la formatgera que tu mateix et pots fer en un DIY: https://www.pinterest.com/pin/545709679821553316/Vols estar al dia de més continguts com aquest? Prometem enviar-te coses!! ( Newsletter). Poc a poc les peces van marxant a noves llars, et recordem que trobaràs articles amb un descompte sorprenent a la botiga i pot ser que algún d’ells sigui allò que estàs buscant. Si no és així, envian’s un mail per dir-nos el que busques i farem tot el posible per trobar-ho.
Butaques de polipiel típiques d'oficina (60's i 70's) 70 €/unitat

 

 Peix salsera de ceràmica 30 €


5 plats quadrats amb sis compartiments (salses, aperitius)  25 €


Vaixella 6 plats i safata porcellana amb segell de la Ibero Tanagra (Santander) espàrrecs 70 €
Conjunt safata i salsera Sarreguemines 40 €conjunt gots cubata 80s, 30€

 gerro anys 60, 20€


gerro étnic, 15€


capseta metàl.lica, 12€


conjunt cuina 70s, 35€


gots cubata cristall tallat, 15€


làmpara anys 60s, 40€

capsa cola cao, 25€

Gerro Sargadelos, 70s, 25€ 

tetera, 15€caixes colecció Cola-Cao 15€ unitat


conjunt pots 30€


pitillera de taula 40€


encenedor bola del món 20€conjunt platets postre ribet daurat 30€


gerro 15€


Safates vidre tintat 15€/10€


potet ceràmica pintada 12€


gerro 12€


Gerro 15€

 Bol fruita gran 25 cm 20€


Joc wishky 30€Joc gots 30€

caixes xines Cola-Cao colecció 15€ unitat


Gerro ceràmica verd 20€


Gerro mint 15€


Ampolla retro 20€

Tamburet blanc tatxueles 40€Tamburet reserves 40€
                                                        Penjadors arbre 8€


Cendrer fulla 10€

  
Joc tassetes cereals 25€

                                                                      Capseta tela 12Cadira mint ratlles 40€


Capseta ratolins 20€


Mikado 15€No hay comentarios:

Publicar un comentario